אפיה מלונאית

מגמת מלונאות משלבת בין לימודים עיוניים בתחום מדע התזונה, יזמות ואירוח תפריטים, מדעי המזון, לבין הכשרה טכנולוגית – מקצועית באמצעות סדנאות והתמחות מעשית (סטא'ז) במלון בתחום אמנויות הבישול המלונאי או האפייה המלונאית.
הלימודים במגמה מעודדים לחינוך תזונתי בעל חשיבות רבה מאוד לבריאות האדם ולאיכות חייו, ומעודדים את הזיקה לתחום הכלכלי הקשור בתעשיית המלונאות והתיירות.
נושאי הלימוד במגמה בבתי הספר התיכוניים משלבים בסיס עיוני בתחום מדעי התזונה וכוללים נושאים מגוונים, כמו: הקשר בין צורכי הגוף לשוני בין קבוצות מרכיבי המזון המספקים צרכים אלה, התאמת כמות המזון ואיכותו לצורכי הגוף המשתנים, והשפעה על שינוי הרגלי אכילה בקרב האוכלוסייה.
הסדנאות וההתמחות המעשית תופסות חלק מרכזי בהכשרה ויוצרות בקרב התלמידים תחושה של תכליתיות ורלוונטיות. כמו כן יש בהן כדי לעודד השתלבות בענף המלונאות בעתיד, הן בתחום המקצועי והן בלימודי המשך.

תעודות:
* תעודת בגרות מלאה.
* תעודה טכנולוגית.

הלימודים כוללים לימודים עיוניים, עבודה מעשית והגשת פרויקט גמר באפייה מלונאית.